De sterke kant van scherpe randjes. Van 2013 naar 2014.

2014 is begonnen. Ik slaak al dagen zuchten van verlichting. Ik ben blij dat het getal 13 eruit is. Ben ik dan zo bijgelovig? Ik denk van niet. Maar toch, 2013 was me het jaartje wel. Ik vond het een stormachtig jaar met scherpe kantjes. Soms sneed het me scherp en pijnlijk door merg en been. 

Een goed voorbeeld daarvan is de zorg om mijn kinderen afgelopen jaar.
Als moeder wil ik het liefst dat mijn kinderen altijd gelukkig zijn en voorspoed ervaren. Ik wil per se dat alles voor hen van een leien dakje gaat. Maar zo gaat het niet hier op aarde. Dat vind ik nogal storend en bijzonder jammer. Waarom worden we toch niet vroegwijs, bijdehand, liefdevol en heel geboren? Dat zou een hoop ellende en gespartel voorkomen. Maar nee, we worden niet alleen bloot geboren, maar ook nog nakend onwetend. De clou van dit gedoe is dat we gelouterd worden door ervaringen. Wij mensen hebben scherpe kantjes nodig om te groeien en wijzer te worden. Zo jammer.
Enfin...terug naar 2013 en de zorg om mijn volwassen kroost. Mijn oma waarschuwde me 40 jaar geleden al: "Kleine kinderen, kleine zorgen. Grote kinderen, grote zorgen".
Mijn kinderen spartelden wat in het leven in 2013. Hun goed recht. Maar ik schoot als goed geaarde control freak in de kramp en ging redderen, schipperen, vliegen, troosten, oplossen. Het hielp wellicht een beetje, maar soms hielp het mijn kinderen zelfs helemaal niet. Of liever gezegd, ik hielp ze ook wel van de wal in de sloot met al mijn gebemoei.

Cowboy.  Achteraf bekeken kwam er ergens in 2013 een cowboy voorbij die mij aanzag voor een paard  (Inderdaad, ik wil liever niet met een koe worden vergeleken). Hij brandmerkte mij en schroeide het woord "loslaten" op mijn voorhoofd zodat ik bij de rest van zijn kudde (moeders) zou horen... Ik leerde dat ik mag zorgen, liefhebben, opvangen, maar ook dat ik op tijd moet ook kunnen loslaten! Ook mijn kinderen mogen immers steken laten vallen, het niet weten, tegenspoed ervaren, zoeken, een beetje aanklooien...Want van al die rafeltjes en scherpe kantjes worden ook zij wijzer en sterker. Net als ik, net als jij...

Zakelijk heb ik 2013 eveneens als onstuimig ervaren. Er waren veel mooie én moeilijke uitdagingen. Ik stapte dapper uit mijn comfortzone. Er ging veel goed. Soms moest ik een flinke vuist maken, soms kon ik een engel zijn. Ik heb ook wel steken laten vallen. Er was hier echter geen cowboy nodig met zijn brandmerk die mij terugbracht naar de kudde. Ik besefte dat ik de kudde was. Ik hoorde bij de mensen, besefte ik maar weer eens. En de mensen maken fouten, glijden uit, krabbelen dan weer op om het nog eens te proberen. Beter, wijzer, ervaren, doorleefder. Niet dat ik het met deze gang van zaken op aarde eens ben, maar dat heb ik al gezegd...

Nu is 2014 aangebroken. Die 14 klinkt me gelikt, soepel en zacht in de oren. In 2014 ga ik mijn groei die in 2013 werd gezaaid door scherpte en gedoe oogsten en daar ga ik flink van genieten. En ik hoop dat alle mensen dat doen die in 2013 scherpte en tegenslag hebben ervaren.

Robert Louis Stevenson, een schotse schrijver die leefde van 1850 tot 1894 schreef:
"Beoordeel de dag niet altijd op wat je hebt geoogst maar ook eens op de zaden die je hebt geplant"

Mocht je in 2013 scherpte hebben ervaren, besef dan dat je hebt gezaaid en vergeet vooral niet je oogst binnen te halen in 2014.

Pien Hoogland

Coachen?

Durf te kiezen. Durf te doen wat jou past. Werken aan jezelf en jouw leven geeft enorm veel voldoening en het is leuk!  Leef met lef. Leg je niet neer bij hoe het is. Je leeft nu. Doe het nu!

Bel:  That’s LifeCoach Pien Hoogland, http://www.thatslifecoach.nl/, 06-21507230.
Of email naar: pien@thatslifecoach.nl

Dansend Leiderschap X-perienceday, 23 mei

Op 23 mei 2014 organiseer ik samen met Bob Kuit van Suray-trainingen een dag voor HR-, management- en directieleden om te ervaren wat de kracht is van onze leergangen Dansend Leiderschap. Nee, nee, je hoeft niet te dansen. Dansend Leiderschap is een metafoor voor beweging in leiderschap. De meerdaagse leergangen Dansend Leiderschap Goud, Zilver en Brons gaan over het (her)vinden van stevig én lichtvoetig natuurlijk leiderschap in het bedrijfsleven. 

Graag laten wij je op deze dag kennismaken met een aantal elementen uit onze leergangen

Hoe ga je om met onbekende en nieuwe situaties? Waar haal je energie vandaan?
Wat te doen met weerstand?
Je maakt kennis met een aantal korte activiteiten en de manier waarop wij met de deelnemers deze actie omzetten naar leren! Je ervaart hoe je leidend in beweging kunt blijven en hoe je team bewegend kan leidinggeven. Geen verandering voor even, maar een blijvende verandering. Je kunt dit zelf aan den lijve ervaren door mee te doen aan deze inspirerende energieke dag!

Dit is de ervaring van een deelnemer van deze
DL X-periencedag in november 2013:

"Ik heb de training Dansend Leiderschap gevolgd bij Suray trainingen. De training was een positieve ervaring met confrontaties, verrassingen, veel plezier en hartelijkheid. Wel steeds in een veilige sfeer met veel respect voor persoonlijke grenzen. De belangrijkste uitkomst van de training was een voor mij verrassend inzicht. Eentje die me een paar nachten uit mijn slaap heeft gehouden. Een inzicht ook die acties vraagt en waarbij negeren geen optie is. Ik heb zelden meegemaakt dat een training zo'n duurzame positieve impact heeft."

Peter Leijten, Manager Quantitative Analysis ABNAMRO

Geef je meteen op voor een uitnodiging en stuur een e-mail naar Pien@thatslifecoach.nl. Dan ontvang je binnenkort alle informatie.

Wil je meer weten over Dansend Leiderschap en alle startdata? Surf naar deze pagina.

Nieuw in 2014: Training Méér Powervrouw voor 4 deelnemers.

In de eerste helft van 2014 starten er twee trainingen Méér Powervrouw bij That’s Lifecoach.

Voel je dat je meer in je mars hebt? Heb je last van innerlijke twijfel en ben je kritisch naar jezelf?
Wil je meer durven doen waar jij naar verlangt? Wil je je kracht vergroten, authentieker zijn?
Wil je ook minder doen, meer rust nemen, durven bijtanken?
Kom de training volgen van 4 avonden samen met 4 andere powervrouwen.

Ik heb onlangs de training mogen geven in een kleine groep van 4 vrouwen. Dat was zo effectief, doelgericht en fijn werken dat ik heb besloten de training voortaan aan kleinere groepen te geven. Zo snijdt het mes optimaal aan twee kanten. Er is veel tijd voor individuele aandacht en doelstellingen en tegelijkertijd geeft de groepsdynamiek zoveel verheldering en versterking in het individuele proces.
Training Maart: 4 Maandagavonden van 19.30 uur tot 22.00 uur. 3, 10, 24 en 31 maart.
Training Mei/Juni: 4 Dinsdagavonden 27 mei,3,10 en 24 juni.

Surf naar: http://www.thatslifecoach.nl/training

Op bovenstaande link lees je veel meer. Bel me gerust als je meer wilt weten over deze training. Ik sta je graag te woord.
That’s Lifecoach | Pien Hoogland | 06-21507230.
E-mail naar pien@thatslifecoach.nl

Voor Atma-studenten geldt deze training voor twee leersessies.

Wil je een bekende op de training en nieuwe data wijzen? Stuur deze nieuwsbrief meteen door. Dank je!