nieuwsbrief header tlc

Vrouw Hollen en Doorgaan & de Koalabeer

December 2020

Beste reader,
Er schuilt een reuzin in mij. Ze heet Vrouw Hollen en Doorgaan. Ze is met glinsterende oogjes in de mooiste tijd van het jaar beland. Gretig steekt ze haar krachtige handen uit de mouwen. Klaar om te hollen en om door te gaan. Het huis moet gezellig, er moeten cadeaus worden ingekocht, er moet worden nagedacht over het kerstdiner. Vrouw Hollen en Doorgaan viert het liefst zes keer Kerstmis in twee dagen. Altijd feestelijk en perfect.
Die vrouw Hollen en Doorgaan… Zou je d’r niet?

Er schuilt ook een klein rustig dier in mij, de Koalabeer. Relaxt hangt ze boven in de takken van een mooie grote kerstboom. Ze kijkt naar beneden en beschouwt het rennen en vliegen van vrouw Hollen en Doorgaan met grote verbazing.
Koala laat zich niet gek maken. Ze geniet van een stukje banketstaaf met een kopje cappuccino. Waarom niet? Het zal allemaal wel. Kerst komt en gaat. Ze besluit parmantig in de boom te blijven hangen. Boven de materie zwevend, ontspannen in het hier en nu, geniet ze optimaal van de razende film die zich onder haar blije, warme en lieve ogen ontvouwt. Ze knippert haar lange wimpers nog eens lui voor haar zachte trage ogen. Knorrend schuift ze naar een nog betere plek op dezelfde tak. Je kunt maar beter goed zitten of hangen.

Vrouw Hollen en Doorgaan kijkt, terwijl ze haar zo geliefde race rent, steeds vaker omhoog naar Koala. Zo, die durft, denkt ze geïrriteerd, lui kreng, zo is de wereld niet gemaakt! Vrouw Hollen en Doorgaan zet door en veegt het zweet van haar voorhoofd met haar opgestroopte mouwen. Maar een druppeltje twijfel mist ze net. Het rolt via haar slapen op haar wangen naar haar kin… en dan valt Twijfel… de diepte in… recht in het hart van Vrouw Hollen en Doorgaan.
IMG_0254

Plots staat zij aan de grond genageld. Waar liep haar hart opeens van over? Voor zich ziet Vrouw Hollen en Doorgaan Kerstmis, de kersttafel, het menu en de cadeaus. Maar boven zich ziet ze opeens een blauwe hemel met een koele zon en hoog, hoog in de takken hangt Koala te genieten. Zij bungelt chique en prachtig, in een stevige tak. In haar ene pootje een kerstkransje en in het andere een glaasje Glühwein.
De knieën van Vrouw Hollen en Doorgaan bibberen en knikken. Moe valt ze zuchtend neer aan de voet van de boom. Koala verwelkomt haar liefdevol met wijze woorden: “stel vandaag gerust uit tot morgen, want morgen is dichtbij.”
Uit de boom zakt een tas met dingen voor Vrouw Hollen en Doorgaan om stil te zitten. Ze krijgt een boek, papier en stiften, en een legpuzzel van een Koala.
Zo onder die grijsgroene Kerstboom smelten Koala en Vrouw Hollen en Doorgaan even helemaal samen in het moment. Het leven is daar goed en aangenaam. Want of je nu puzzelt, schildert, tekent, leest of gewoon mindfull geniet van lekker eten…. het leven is daar aangenaam en rijk!

Ik wens je veel rust en ontspanning!
Aan alle coachees die zo genoten hebben van minder doen: hou Minder vast als een welkome gast in 2021.
Pien

Boekentips

Twee boekentips voor tijdens je Kerstvakantie en de lockdown.

Het Geschenk

Dit is een heel toegankelijk boek met goede lessen en tips om ons te bevrijden uit onze mentale gevangenissen. Ik vind dat Edith Eger haar onderwerpen met een aantrekkelijke luchtige doortastendheid weet te brengen. Samenvatting van de uitgever:
Boek Het geschenk
Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen.

We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden. We kennen allemaal verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.

Dr. Edith Eger, gevierd therapeut en Holocaustoverlever, heeft deze praktische gids geschreven om ons zachtjes aan te moedigen de gedachten die ons gevangen houden en het destructieve gedrag dat ons belemmert te veranderen. Haar krachtige lessen vormen samen met de verhalen uit Egers’ eigen leven en die van haar cliënten Het geschenk. In dit boek leer je om je slechtste momenten te zien als je beste leermeester, en vind je vrijheid door de kracht die erin zit.

Zo vind je een baan

Zo vind je een baan 2020 boek
Na het lezen van dit boek schrijf je een perfect CV en een onweerstaanbare motivatiebrief. Als je het boek uit hebt weet je hoe je moet netwerken en waar je passende vacatures vindt. Zo vind je een Baan! is het meest recente boek van HR-manager Dorien Waasdorp.

Dorien heeft wetenschappelijk onderzochte arbeidsmarktdata vertaald naar praktijktips.

Hier te koop voor 9,99 euro.
Untitled_Artwork
logo
linkedin