Eigen-aardigheden!

Ik zie veel mensen in mijn praktijk die lollige eigenaardigheden hebben maar deze angstvallig verstopt houden. In Holland kun je immers gemakkelijk een koppie kleiner worden gemaakt als je anders bent. Wij Hollanders blijven in het dagelijks leven graag gewoon. Ergens in het midden dus. Niet te opvallend, niet te afwijkend.

Als supporters van Oranje onderscheiden we ons daarentegen met bonte uitdossingen op de tribunes. Er zijn hilarische verkleedpartijen bij. En kennelijk werkt ons uitbundige oranje aanstekelijk want steeds meer volken volgen onze uitbundigheid. Maar zo onderscheidend zijn we toch niet want we zijn wel allemaal oranje. Heel oranje...en dus weer heel erg hetzelfde!!! 

Leidsche Rijn is gebouwd op Romeinse fundamenten en ik zie hier nog regelmatig legers Romeinen marcheren. Mannen verkleed in de veterschoenen van hun vrouwen met een plastic helm op hun hoofd. De Hollander in mij vindt er een hoop van en verklaart deze mannen voor gek. Maar de levensgenieter en ruime denker in mij juicht het toe.

En dat gaat als volgt: eerst springt die zure Hollander in mij naar voren met z'n vlijmscherpe oordeel.."belachelijk gedoe, wat een idioten, is toch voor schut...", enzovoorts. Je kent het vast wel van jezelf. Maar steeds vaker én sneller is er die andere kant van mij er ook...de Levensgenieter. Zij denkt ruim en is in staat die grijze grauwe Hollander met dat zure bekkie opzij te duwen. En dan...dan lach ik deze volwassen mensen die durven te spelen van harte toe. Wat maken ze het leuk, anders en kleurrijk! 
Ik ken volwassen mensen die niet kunnen slapen zonder hun knuffel. Soms is het een oud afgekloven beestje. Ik heb er laatst ook een prachtig boek over gelezen. Volwassenen met hun knuffels. Heel eigenaardig, niet doorsnee en goed beschouwd ....wat leuk eigenlijk dat die vrachtwagenchauffeur niet vertrekt zonder zijn knuffel. 

Deze zomer was ik op een festival en spotte ik twee volwassen mannen in een jurk. De Hollander in mij was weer heel rap hoor. Ik vond het rare snuiters. Maar in een paar seconden sprong  mijn Levensgenieter naar voren. Ik vond hen zo leuk en heel eigen-aardig. Stiekem volgde ik hen een paar minuten op afstand en keek vol bewondering hoe zij hun eigen-aardigheid alle ruimte gaven. Sommige Hollanders krijgen er kromme tenen van. Ja want niet normaal...dus heel eigenaardig. Maar ik zeg..wat bijzonder "Aardig-voor -je-Eigen" als je zo durft te spelen. Ik vind het echt ontzettend gaaf en moedig.

Is het niet heel aardig voor je "eiguh" , eigen-aardig dus, als je je onschuldige eigenaardigheden een beetje durft te volgen? Wat zou de wereld leuk worden als wij volwassenen meer zouden durven spelen, doen waar we lol in hebben en ondertussen elkaar grinnikend toelachen om ieders eigen-aardigheden. Ik lach ze toe die dapperen, die Romeintje, elfje, of Game of Thrones spelen als zij dat willen. Ik bejubel hen die in een boek met foto en naam bekennen dat ze lekker slapen met een knuffel. Ik bejubel jou als je meer je hart durft te volgen en je eigen-aardigheden toelacht. Met al deze onschuldige eigen-aardigheden doen we niemand kwaad. Lach elkaar niet uit maar toe. Daar wordt de wereld blijer en leuker van!

---

Coachen?

Werken aan jezelf en jouw leven geeft enorm veel voldoening en het is leuk!  Leef met lef. Leg je niet neer bij hoe het is. Je leeft nu. Doe het nu!

Bel:  That’s LifeCoach Pien Hoogland, www.thatslifecoach.nl, 06-21507230.
Of email naar: pien@thatslifecoach.nl

Stuur mijn nieuwsbrief gerust door. 

---

Training Méér Powervrouw

In 2016 start er weer een training Méér Powervrouw bij That’s Lifecoach.

Voel je dat je meer in je mars hebt? Heb je last van innerlijke twijfel en ben je kritisch naar jezelf?
Wil je meer durven doen waar jij naar verlangt? Wil je je kracht vergroten, authentieker zijn?
Kom de training volgen van 4 avonden op
4 Maandagavonden van 19.30 uur tot 22.00 uur. 25   januari, 1, 8 en 15  februari 2016.

Surf naar: http://www.thatslifecoach.nl/training 

Op bovenstaande link lees je veel meer. Bel me gerust als je meer wilt weten over deze training. Ik sta je graag te woord.
That’s Lifecoach | Pien Hoogland | 06-21507230.
E-mail naar pien@thatslifecoach.nl

Voor Atma-studenten geldt deze training voor twee leersessies.

Heb je de training al gevolgd en wil je een bekende op de nieuwe data wijzen? Stuur deze nieuwsbrief meteen door. Dank je!